пʼятниця, 15 травня 2015 р.

Інформхвилинка

15 травня у світі відзначають Міжнародний день сім’ї

Сім`я — основний елемент суспільства — була і залишається хранителькою людських цінностей, культури і історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім`ї зміцніюється і розвивається держава, зростає добробут народу.
З сім`ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Родина — джерело любові, пошани, солідарності і прихильності, те, на чому будується будь–яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.
Бажаємо, щоб ваша сім`я завжди була здорова, повна і щаслива! Нехай гімном стане взаєморозуміння і благополуччя, а життя прикрасять усмішки і гарний настрій!


7 порад як провести Міжнародний день сім'ї

1.     Кулінарний майстер-клас
Ніщо так не об'єднує, як спільне заняття, особливо якщо мова йде про смачну і корисну їжу. Запишіться всією сім'єю на спільний кулінарний майстер-клас, де вас і ваших дітей навчать готувати смачну і корисну їжу – це неймовірно цікаво. Або ж майстер-клас може влаштувати мама, після чого ви сядете за святковий стіл, який приготували всі разом.

2.     Сімейна відео-зйомка
Зніміть невеликий ролик про свою сім'ю, розкажіть, про що ви мрієте зараз, до чого прагнете, і просто трохи подуркуйте на камеру. Такий відеоролик вам буде дуже приємно переглядати через 2, 5 або 10 років. А ще, можна створити нову традицію – знімати такі ролики щороку, потім насолоджуючись спільним переглядом старих відео.

3.     Фотосесія
Сімейна фотосесія – це не тільки пам'ять, а й прекрасна можливість весело провести час. Фотозйомку можна зробити на природі, в парку відпочинку, на каруселях або в будь-якому іншому місці, де ваша сім'я любить проводити час. Також дуже цікаво буде влаштувати студійну фотозйомку у стилі family look, одягнувшись всією сім'єю однаково. Подібні речі об'єднують, піднімаючи дух родинної єдності.

4.     Створюємо теплу атмосферу
Це чи не найважливіше для сімейного благополуччя? Подбайте з самого ранку, щоб в будинку панувала атмосфера спокою, затишку, радості, тепла і щастя. Для цього всім членам сім'ї треба забезпечити гарний ранок, відповідно, щасливе пробудження. Наприклад, чоловік може заздалегідь купити плитку шоколаду та квіти для дружини, а вранці встати раніше і покласти все це поруч на подушку. Здавалося б, дрібниця, але дуже приємна і значуща. Дружина обов'язково зрадіє, і гарний настрій з ранку забезпечено. Дружині теж не варто думати, що подібні знаки уваги нічого не значать для чоловіків. Чоловік не менше зрадіє улюблених млинців на сніданок або чашки кави, особливо якщо все це подати прямо в ліжко. Дітлахам, поки вони ще сплять, можна покласти на ліжка м'які іграшки. Якщо в будинку є бабуся, подаруйте їй з ранку квіти, а дідусеві - наприклад, книгу або нові шахи. Якщо ви заздалегідь складете план, Міжнародний день сім'ї пройде чудово і залишить тільки приємні спогади.

5.     Святкова вечеря - привід зібратися всією сім'єю
Святковий настрій, сервіровка, улюблені страви, посмішки на обличчях - все це миттєво зніме втому після довгого дня і посприяє чудовому спілкування. Так як це День сім'ї, кожен може приготувати своє фірмове або улюблену страву. Діти допоможуть накрити на стіл, гарно скласти серветки. Сімейний вечерю дозволить зануритися у спогади, особливо якщо за столом зібралося кілька поколінь, освіжити в пам'яті всі самі приємні серцю моменти. Ви можете співати пісні, діти шанують вірші, обов'язково робіть фотографії на пам'ять. Цілком можливо, що в родині у цей день з'являться свої традиції, які потім будуть передаватися наступним поколінням. Це відмінний виховний момент для всіх.

6.     Створюємо святкову атмосферу
Хто сказав, що прикрашати будинок треба тільки з приводу дня народження чи Нового року? Нічого подібного. І 15 травня можна повісити в приміщенні кульки, зробити плакати. Діти з задоволенням придумають, що намалювати підходящого. Підберіть відповідну музику, щоб усім було цікаво, придумайте конкурси, намалюйте шаржі всіх присутніх. Міжнародний день сім'ї таким чином пройде для всіх у святковій атмосфері.

7.     Продумуємо програму поза домом
Після сімейної вечері або обіду зовсім не обов'язково залишатися вдома, особливо якщо хороша погода так і вабить на вулицю. Якщо з якихось причин ви не можете зібратися кількома поколіннями за столом, не впадайте у відчай. Вирушайте з діточками в місто. Там можна відвідати різні розважальні комплекси, поїсти в піцерії. Відмінна ідея - сімейна фотосесія. Продумайте, де це краще зробити, щоб знімки вийшли яскравими, барвистими, веселими.
Як провести Міжнародний день сім'ї Якщо є можливість, замовте прогулянку верхи. Позитивні емоції дорослим і дітям будуть забезпечені.


А взагалі, в цей день можна зайнятися чим завгодно, лише б кожному члену сім'ї було цікаво. А ми бажаємо вам веселого свята, приємного проведення часу і теплих сімейних відносин на все життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар