четвер, 15 березня 2018 р.

"Дякуємо тобі, кобзарю"

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково. Щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас новим і неповторним. Він - невмируща слава українського народу. Як весна оновлює природу, так і поезія Тараса Шевченка оновлює наші серця, вчить бути милосердними і любити свою Україну.


Існує така народна мудрість: "Шевченко - це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу". Так, уже 204 річниця від дня народження Т. Г. Шевченка - славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами. Шевченко - це наша душа, мудрість і сила. Які б нещастя і муки не випали на долю нашого народу, він вистоїть, якщо з ним буде Шевченкове слово. Воно завжди підтримувало і підтримуватиме нас. Нехай вогонь Тарасової душі запалить у серцях українців іскру Віри, Надії, Любові до рідної землі, свого народу.




















15 березня у приміщенні бібліотеки-філії №23 працівники бібліотеки спільно з будинком культури провели захід "Дякуємо тобі, кобзарю" у 3 класі. 
Під час заходу діти дізналися, що іноді, після смерті, життя незвичайної людини перетворюється на легенду, і ця легенда живе серед людей цілі віки. З найдавніших давен, серед українців існує повір’я: що частіше добром і шаною згадують людину, то довше вона живе.
Митці різних поколінь складали вірші, пісні на честь славетного Тараса Шевченка. Декламувалися вірші Тараса Шевченка "Великий льох", "Якби мені черевички", "Сон", вислови І.Франка, М.Рильського, П.Грабовського, О.Вишні, Л.Українки про великий внесок Кобзаря в українську літературу і світову культуру. Також учні-читачі дізнались, що існує багато народних прислів’їв, приказок про його життя та творчість. А ще дітям були запропоновані вікторини на дану тематику.

Фото на згадку
Фото на згадку





















Дякуємо тобі, Батьку-Тарасе, що навчаєш нас любити Батьківщину і боротись за утвердження рідного слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар