четвер, 16 лютого 2017 р.

"Під сонцем Афгана"

Рана, що не гоїться, Афганістан. Для тих, хто втратив близьких, для тих, чия юність виявилася обпаленою війною і пекучим афганським сонцем.Війна давно закінчилася, але біль втрат - це живий біль, вона на все життя, що залишилося. Цих подій ніколи і нікому не викреслити з календаря. І скільки б ми не повертались до них, встановлюючи нові і нові факти, змінюючи цифри, все переоцінюючи, істина залишається одна – незмінно житиме пам'ять про Афганістан.
      15 лютого в бібліотеці  працівники бібліотеки-філії №23 спільно з будинком культури та учнями сьомого класу підготували історичне досьє "Під сонцем Афгана"до дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
         Ми пам'ятаємо і низько схиляємо голови перед нашими кам'янчанами, які воювали в Афганістані: Балан  Віталій, Білійчук Василь, Воробець Микола, Величко Василь, Гаврилович Адам, Качур Дмитро, Панцир Володимир, Українець Микола та інші.




Солдатам афганцям з нашого села випав щасливий квиток – їм випало  жити. Вони повернулись до рідного дому, впорядковують рідну українську землю. Кожен із них нагороджений орденами і медалями. Кожен із них найкраще розуміє цінність людського життя і сутність мирного існування, кожен знає як боляче оплакувати втрати, кожен із них чесний перед власною совістю і світлою пам’яттю. Для кожного з них нагороди Батьківщини є  незабутньою пам’яттю про суворі дні війни, про безкорисливу дружбу і  вірність військовому обов’язку.      

фото-виставка "Готовність до подвигу".
                     
Наш земляк Сергій Лазоренко, який загинув в афганських горах.

 Схиливши голови х
вилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто залишив своє життя на чужій землі, увійшовши в безсмертя.

Немає коментарів:

Дописати коментар