середа, 26 квітня 2023 р.

"Чорнобильська трагедія – біль України"

26 квітня 1986 року - день, який назавжди увійшов в історію людства під назвою «чорнобильська катастрофа». Саме в цей день сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС. Відбувся могутній викид радіоактивних речовин, з активної зони реактора. Пожежа тривала 10 днів і забрала життя 31 людини. Сьогодні зрозуміло: наслідки аварії на ЧАЕС могли б бути значно більшими, якби не самопожертва і мужність тих, хто був там у перші тижні після лиха, першим увійшов у атомне полум`я, і вже не повернувся. Якби тоді вогонь не зупинили, вибухнули б ще 3 енергоблоки.

До 37 річниці Чорнобильської катастрофи працівники будинку культури та бібліотеки с. Кам'янка провели годину пам’яті: «Чорнобильська трагедія – біль України».Ведучі розповіли дітям про ті події, про героїзм тих людей, хто першим приїхав на ліквідацію наслідків вибуху і про довготривалі наслідки вибуху для людства від цієї катастрофи. Вшанували пам'ять героїв, які захистили нас від цього лиха хвилиною мовчання.
Дякуємо Героям, які жертвуючи здоров'ям і навіть життям, робили все можливе, аби не допустити ще страшніших наслідків вибуху атомного реактора на ЧАЕС.





Немає коментарів:

Дописати коментар