понеділок, 10 квітня 2023 р.

«Про стан мережі публічних бібліотек області: нові реальності, нові можливості»

30 березня Публічна бібліотека Кам`янецької сільської ради долучилася до онлайн діалогу за підсумками 2022 року який проводився на базі РТЦ Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка «Про стан мережі публічних бібліотек області: нові реальності, нові можливості». Захід пройшов у форматі онлайнової зустрічі на платформі Google Meet. Розпочала семінар головна методистка науково-методичного відділу Алла Лупан, яка провела аналітико-інформаційну презентацію про стан мережі публічних бібліотек області, їх матеріально-технічну базу, електронні інформаційні ресурси, роботу бібліотек-хабів цифрової освіти, розвиток інноваційних просторів.

Фаховий огляд формування фондів публічних бібліотек області і джерел фінансування комплектування книгозбірень здійснила завідувачка науково-методичного відділу Тетяна Макарейчук. Завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Галина Добровольська зробила покроковий аналіз складання звітів на онлайн сервісі ЕСМаР.
Промоніторила річні плани роботи публічних бібліотек області на 2023 рік,
звернувши увагу на структуру та основні пункти планів заступниця директора з питань наукової роботи ЧОУНБ ім. М.Івасюка Марія Довгань, яка також націлила бібліотекарів на промоцію читання згідно схваленої Стратегії розвитку читання на період до 2032 року “Читання як життєва стратегія”.
Бібліотекарі області також отримали методичний інструктаж щодо нових форм звітності 6-НК та 80-а-рвк, затверджених Міністерством культури та інформаційної політики України від 28.11.2022 року №463.
На завершення заходу між учасниками відбувся діалог, під час якого бібліотекарі мали змогу отримати відповіді на їх питання.

Немає коментарів:

Дописати коментар