середа, 26 квітня 2023 р.

"Нетлінні скарби народу"

Слово "культура" останнім часом на устах багатьох людей. Різні люди по-різномупідходять до цієї тематики. Нас цікавить, яке значення має культура для нашого суспільного життя. Народи пишаються своїми культурними надбаннями, бережуть їх. І це правильно, бо за допомогою цих культурних надбань народи духовно розвиваються, ушляхетнюються, підносять рівень свого світосприймання.           

Було б корисно замислитися над сучасним станом культури в українському суспільстві, старатися пізнати її надбання та з’ясувати, як те духовне багатство ми можемо й повинні використати на благо нашого народу. Будучи народом дуже багатим на культурні надбання, чи можемо собі дозволити ними легковажити?


     
   
        
          
 Тут ідеться не тільки про їх збереження, а про використання їх для плекання відчуття правди, добра та краси в житті громадян.

 В країні триває війна, нищівна окупація. Цевсе залишає глибокі рани на психіці нашого народу. На щастя, не вдалося знищити всіх культурних надбань.

Сьогодні, на порозі великих змін в житті нашого народу, не можемо собі навіть уявити здійснення оправданих мрій існування вповні самобутнього суспільства без продовження процесу розвитку культури.

Саме збереження минулого та розвиток у майбутньому допоможуть нам свідомо стати гідним народом.

                                Будуємо  Україну разом!



Немає коментарів:

Дописати коментар