пʼятниця, 30 листопада 2018 р.

"Літературна мандрівка творчістю О.Кобилянської".

27 листопада видатній українській письменниці Ользі Юліанівні Кобилянській виповнюється 155 років від дня народження.
Серед сузір'я імен талановитих митців кінця ХІХ-початку ХХ століття яскравою зіркою виділяється ім'я Ольги Кобилянської. Природа наділила Ольгу Юліанівну творчою уявою, щирим і вразливим серцем, багатою натурою.
Довгий і складний шлях пройшла Ольга Кобилянська як письменниця. В її доробку є новели, поезії в прозі, оповідання, повісті, романи, статті. Ольга Кобилянська європеїзувала українське письменство, піднісши його до вершин світового мистецтва. Безперечною заслугою письменниці є те, що вона однією з перших в українській літературі змалювала образи жінок-інтелігенток, яким притаманні вищі духовні інтереси, прагнення вирватись із тенет буденщини, духовного рабства. Звеличуючи людину, зокрема жінку, показуючи її високі духовні пориви, Ольга Кобилянська утверджувала передові погляди на життя.
Поглиблення й розширення світогляду Ольги Кобилянської зумовило її звернення до життя селянства. Найвидатнішим з її творів є повість"Земля". 



27 листопада у бібліотеці-філії №23 села Кам'янка було проведено захід "Літературна мандрівка творчістю О. Кобилянської", присвячений 155-річчю від дня народження Буковинської письменниці.





На заході ведучі розповіли про  життя Ольги, про що вона мріяла і про що писала. Ознайомили дітей з творчістю та книгами письменниці. Діти дізналися, що іноді, після смерті, життя незвичайної людини перетворюється на легенду, і ця легенда живе серед людей цілі віки. З найдавніших давен, серед українців існує повір’я: що частіше добром і шаною згадують людину, то довше вона живе.Так і творчість О.Кобилянської до цих пір залишається в серці кожного з нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар