пʼятниця, 2 листопада 2018 р.

«В ім’я доброї волі і єдності»

    Буковинське віче - народні збори, організовані 3 листопада 1918 року в місті Чернівці. Буковинське народне віче  стало знаковою подією для кожного буковинця, адже ознаменувалося історичною ухвалою про входження Північної Буковини до Західноукраїнської держави та  бажання приєднати українську частину колишніх австрійських володінь до України.
        


 Метою проведення заходу є усвідомлення учнями і осмислення, хто ми на цій землі та чиї ми діти, пізнати складний і нелегкий шлях, яким пройшли наші батьки, діди до усвідомлення нерозривної єдності свого коріння з українським народом, до рішучого проголошення 100 років тому: «Віче бажає прилучення австрійської частини української землі до України».        
        
1 та 2 листопада працівники бібліотеки-філії №23 спільно з будинком культури с. Кам’янка та учнями Кам'янської ЗОШ провели подорож в історію «В ім’я доброї волі і єдності» з нагоди відзначення 100-літнього ювілею визначної історичної дати. Ведучі розповіли про ті історичні події, які тоді відбувались, також зачитали що друкувала буковинська преса в ті дні. Діти з уважністю слухали та ставили запитання.
       
 Ці історичні події на Буковині засвідчили нам про прагнення буковинців приєднатись до матінки України. Буковинське народне віче 3 листопада 1918 року належить до найвизначніших подій в історії українського населення Буковини. В цей переломний момент багатовікової історії українців краю вирішувалася його державна приналежність, його історична доля.

Немає коментарів:

Дописати коментар