пʼятниця, 23 листопада 2018 р.

"Час і досі не загоїв рани"


21 листопада
 Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

21 листопада 2013 року назавжди змінило історію українського сьогодення. Саме в цей день вперше почались мирні протести за євроінтеграцію. Сотні людей, а згодом уся свідома нація, повстали проти чинного режиму в надії змінити державу на краще. Із березня 2014 року наша країна знаходиться в стані неоголошеної війни. Багато страждань випало на долю нашого народу за цей час, але він проявив свій незламний дух. Всього з початку конфлікту, за даними ООН, постраждали 34 тис. 766 осіб, зокрема 10 тис. 225 - загинули.
Працівники будинку культури та бібліотеки провели  годину-реквієм "Час і досі не загоїв рани до дня гідності та свободи аби вшанувати пам'ять загиблих на майдані. Діти з уважністю слухали  про те, як майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у європейській державі. Що за цю страшну боротьбу, за нашу з вами свободу заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них - молоді, сильні. Ті, що тільки починали жити.
        

Діти мали змогу переглянути зворушливі відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу під час подій на Майдані, прослухати неофіційний жалобний гімн “Гей, плине кача…”, пісню “Мамо не плач” та інші пісні та вірші про гідність, відданість та патріотизм героїв “Небесної сотні”.
Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні АТО.



Немає коментарів:

Дописати коментар