вівторок, 22 травня 2018 р.

Знайомство з бібліотекою

Якщо забракне серцю таємниць,
Захочеш доторкнутися святого,–
Пройди поміж тісних рядів полиць,
Торкнися книги – джерела усього.

    Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій.
    Читати систематично й осмисленно дітей навчає школа, а бібліотека допомагає залучати учнів школи до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній  смак і самостійність суджень дітей.                 
        У зв’язку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у дітей щоденної потреби в читанні книг, роботі з  ними. Саме з цією метою 22 травня наша бібліотека організувала пізнавально-оглядову екскурсію.
   У приміщенні бібліотеки-філії №23 с. Кам'янка на дітей чекали бібліотекарі, які завжди раді своїм відвідувачам. Вони розповіли дітям про бібліотеку, про книгу,  познайомили дітей з відділами бібліотеки, з правилами користування книгою, тематичними та постійно діючими книжковими полицями фонду, а також проінформували про нові надходження літератури для дітей.               
     Не менш цікавим було знайомство дітей з комп’ютером  та вільним доступом до мережі Інтернет, де вони ознайомилися із правилами користування, а також мали змогу відвідати ряд рекомендаційних сайтів.









      









Весело та радісно було в цей день в бібліотеці. Діти, які побували на екскурсії мали змогу записатися до бібліотеки і взяти книжки додому. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності від наших користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар