четвер, 17 травня 2018 р.

День вишивки та день Європи

Україно, носи вишиванку,
В будні дні і свята носи.
Бо ніде не знайдеш більше в світі
Неповторної диво краси.

Я рідний край та мову солов'їну
У вишивку свою вплела, в нитки.
Я прослявляю рідну Україну,
Яскраві вишиваючи квітки.
17 травня в приміщенні сільської бібліотеки-філії №23 с. Кам'янка  працівники бібліотеки спільно з будинком культури провели захід, який поділявся на дві частини. Перша частина заходу присвячена дню вишиванки. 17 травня відзначається всеукраїнське свято, день вишиванки, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Ведучі розповіли про традиції, обряди, культуру, історію, прикмети, а також про значення кольорів. Діти розповідали вірші та легенди про вишивку.






Усі країни будуть разом -
Майбутнє світле будувати.
Братерство буде нам дороговказом.
Щоб разом у Європі панувати.







Друга частина заходу присвячена дню Європи. В третю суботу травня в Україні відзначається День Європи, яке в 2018 році припало на 19 травня. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. І ми - частина Європи. На День Європи ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію, те, що найголовніше - наше спільне майбутнє!
Діти подорожуючи  країнами ЄС, дізналися багато цікавого про європейські країни, історію створення  та особливості перебування в Європейському союзі. А свої знання закріпили у вікторині «Європа і Ти». Подорож пройшла весело, цікаво та змістовно. 

Немає коментарів:

Дописати коментар