вівторок, 13 жовтня 2020 р.

"Ми козацького роду нащадки"

    У день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем українського козацтва ми відзначаємо День Захисника України.

   Свято встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звичаїв Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.
  День захисника України став святковим для сучасних воїнів та суспільства в цілому. Адже  14 жовтня —  велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, здавна відомої  духовної заступниці українського козацтва, представники якого уособлюють в собі патріотизм та відвагу, виступаючи захисниками рідного краю.


  На Покрову слід вшановувати пам’ять всіх, хто у різні часи боронив нашу землю від ворога. Свято символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України.
 Для козаків свято Покрови було найбільшим і найзначущим святом. В цей день у козаків відбувалися вибори нового отамана. Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою.
  Напередодні  свята працівники бібліотеки-філії №23 та будинку культури провели для відвідувачів день інформації "Ми козацького роду нащадки". Ведучі  розповіли дітям  про патріотизм, про те, як стають героями, як важливо кожному усвідомлювати себе частинкою своєї Батьківщини. Також  були організовані пізнавально-розважальні конкурси, в яких діти залюбки приймали участь.













Немає коментарів:

Дописати коментар