вівторок, 23 червня 2020 р.

"22 червня - день скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні"

Звернення голови Славутської районної державної адміністрації ...

22 червня - день скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Цей день встановлено в Україні "...з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності ...на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань..." згідно з Указом Президента України від 17 листопада 2000 року.
Велика Вітчизняна війна з її героїзмом і трагізмом, поразками і перемогами - це наша історія, історія наших співвітчизників.
Пам'ять про жертви війни, пам'ять про ратний подвиг народу, пам'ять про минуле зобов'язує нас, щоб стояли обеліски та Храми в честь воїнів, які поклали своє життя за волю і честь Батьківщини.
Ми, українці, ніколи не забудемо жахливих подій тієї війни, від якої постраждала чи не кожна українська родина. Нас усіх пронизує біль від втрат близьких чи далеких родичів, які загинули, зникли безвісти чи повернулися додому скаліченими. Пам’ять про жертви Другої світової війни назавжди залишиться у серцях українців.
Сьогодні ми схиляємо голови перед святою пам'яттю полеглих, одночасно віддаючи шану  живим учасникам тепер уже далекої війни, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили Велику Перемогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар