четвер, 12 грудня 2019 р.

"Дай, Андрію, знати, на яку долю чекати"

Тринадцятого грудня - День святого Андрія ПервозванногоСтародавня християнська легенда каже, що апостол Андрій Первозванний проповідував християнство в самому Царгороді, на побережжях Чорного моря та в околицях нашої столиці - Києва.
В народі ще це свято називають Калита. Воно вважається парубочим святом, оскільки у Андріївську ніч парубкам дозволено бешкетувати і робити різні збитки, а дівчата цієї ночі можуть дізнатись свою долю. 
З давніх-давен славился Україна таким звичаєм, як ворожіння у ніч на Андрія. Ця давня традиція - прекрасний витвір людської фантазії, призабутої сьогодні. Ми вирішили повернути їй життя. Нехай оживе одна із сторінок молодості наших матерів і бабусь.
Отже, напередодні свята, 12 грудня в приміщенні будинку культури працівники бібліотеки-філії №23 та будинку культури с. Кам'янка провели цікаві ворожіння до дня святого Андрія "Дай, Андрію, знати, на яку долю чекати".









Ось і ожили перед нами ігри і забави нашого народу. Тепер головне, щоб вони і надалі не пішли у забуття. Міцний наш рід, жива у ньому пам'ять про минуле. Тож бережіть цю прекрасну, невичерпну скарбницю.

Немає коментарів:

Дописати коментар