пʼятниця, 3 травня 2019 р.

"Великдень - зелене причастя небом"

На Україні вільній, по степах козацьких, 
Вітання з Великоднем несе вітер до небес,
Від моря Чорного аж до лісів Карпатських,
Лунає радісно Христос Воскрес!


У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. Й не тільки тому, що приходить воно з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни, але й тому, що є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри над безнадією.


28 квітня відзначалося головне свято християнської віри - Світле Воскресіння Христове. Народні традиції та прикмети на Великдень передаються з покоління в покоління. Деякі з них забулися, але багато дотримуються досі.
У церковних писаннях Воскресіння Христове називають "торжеством усіх торжеств", і це дійсно так. Свято символізує оновлення та очищення, адже саме заради порятунку людства від гріхів Ісус віддав своє життя.

Після великоднього богослужіння з великим християнським святом привітав односельців отець Олександр у церкві святої великомучениці Варвари УПЦ КП  та побажав всім міцного здоров’я, душевного спокою та благополуччя, а ще щоб в усіх родинах завжди панувала злагода, добробут та непохитна віра в кращий завтрашній день.
За традицією перед освяченням кошиків діти возвеличували Христа у віршах та піснях за що отець Олександр вручив всім подарунки.

Немає коментарів:

Дописати коментар