вівторок, 18 грудня 2018 р.

"Іде Святий Миколай"

Іскриться іній, сипле білий сніг,
Десь янголи урочисто співають...
Тихцем ступає диво на поріг - 
Надходить ніч Святого Миколая.

19 грудня, в Україні відзначають День Святого МиколаяДень Святого Миколая - це веселе народне свято. Миколай скрізь чинив тільки добро і людей навчав робити так само. За це Бог дав йому силу творити дива.  Кожна дитина з нетерпінням чекає на цей день. Бо Миколай-Чудотворець піклується про дітей, направляє їх на праведну дорогу. Діти пишуть листи Святому Миколаю. У цих листах вони описують, що гарного, доброго вони зробили за рік, розповідають про свої мрії та бажання.
 За повір'ям, в ніч з 18 на 19 грудня опускається з неба на землю Святий Миколай-Чудотворець, заходить до кожної оселі і дарує дітям чудові гостинці. Тому діти з нетерпінням чекають Миколая, який покладе вночі їм під подушечку, у панчішку або черевичок подарунок. Гостинці від Святого Миколая - винагорода за добрі справи.
На передодні дня Святого Миколая працівники будинку культури та бібліотеки-філії №23 села Кам'янка організували свято "Іде Святий Миколай" для дітей початкових класів. Розпочали свято ведучі, які розповіли малятам, як це свято святкують у нас на Україні та інших державах, адже Святого Миколая вважають заступником всіх дітей. Дітям було запропоновано відгадати зимові загадки, проводилися різні конкурси. 


На завершення свята Святий Миколай та його помічники-ангелочки, вручили кожній дитині солодощі.




Також Святий Миколай завітав до працівників сільської ради та адміністрації школи.






   











Хочемо висловити свою найщирішу вдячність  депутату обласної ради Грижуку Валерію Івановичу,за те, що посприяв у проведенні свята, забезпечивши всіх дітей солодощами.

Немає коментарів:

Дописати коментар