четвер, 13 грудня 2018 р.

"Весь світ у долонях дитини"

Відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, який включає 10 грудня – День прав людини. Він відзначається в знак проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
 Кожна дитина, яка живе у суспільстві, має свої права та обов’язки незалежно від кольору шкіри чи очей, місця народження та проживання, статі, віку, закладу, в якому вона навчається.
Кожна дитина – це неповторна особистість, яка сама має визначити своє місце в суспільстві та реалізувати свої здібності. Діти є найвищою цінністю кожного народу і розбудова демократичної держави неможлива без сприяння розвитку молодого покоління. Дитина поважатиме права інших людей, якщо будуть поважати її права, якщо вона сама дотримуватиметься правил поведінки і нестиме за них відповідальність.  


    12 грудня у бібліотеці-філії №23 села Кам'янка, працівники бібліотеки та будинку культури провели інтернет круїз:"Весь світ у долонях дитини" до Всеукраїнського тижня права. Діти з уважністю слухали розповідь ведучих і ставили запитання. Життєві приклади, конкретні ситуації які розглядалися під час заходу змусили замислитись дітей над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. Також до уваги була представлена презентація «Вивчаємо права та обов'язки".

  

З метою популяризації правових знань серед дітей у  бібліотеці організовано книжкову виставку "Знаємо права, виконуємо обов'язки". 

Немає коментарів:

Дописати коментар