четвер, 20 вересня 2018 р.

"З миром у серці"

Людина створена природою для миру, а не для війни, 
народжена для радості, а не для горя… 

Франсуа Рабле

21 вересня - Міжнародний день миру. Це свято відзначають у всьому світі за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню. Його почали святкувати в 1982 році. Відповідно до резолюції від 30 листопада 1981 року кожен третій вівторок у день відкриття чергової сесії ООН проходило святкування Міжнародного дня миру. Проте в резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» мали вже проходити кожен рік в одну і ту ж дату - 21 вересня.



У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Відмова від насильства і воєн - це не просто гучні слова, а необхідність для подальшого розвитку людства. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства. 
У рамках святкування «Міжнародного дня миру» в бібліотеці завжди проходять заходи, метою яких є залучення уваги саме до проблеми світу і ефективним способам його досягнення.
Бібліотека-філія №23 спільно з будинком культури провели акцію до Дня миру "З миром у серці". Розпочалась акція з слів ведучих, які розповіли історію виникнення Дня Миру, символи миру. Також відбувся майстер - клас, на якому кожний присутній мав змогу власноруч виготовити голуба миру, якого потім дарували друзям з найщирішим побажанням миру і злагоди. Під час цієї акції кожен вихованець відчув власну важливість і відповідальність у збереженні миру. 
Лише коли є мир, то можуть здійснитись усі найзаповітніші прекрасні мрії людини, її надії і помисли, тоді кожен може реалізувати себе повністю, розкрити свої здібності і таланти.















Під кінець заходу був організований флеш-моб "МИР".

Хай буде мир на всій землі!


Немає коментарів:

Дописати коментар