четвер, 23 листопада 2017 р.

"Запали свічку пам'яті"

25 листопада ми вшановуємо пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Кожен із нас переосмислює нашу історію,  трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших таких сторінок - Голодомор, який призвів до небачених безневинних жертв. У 1932-1933 рр. в Україні був великий голод. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безневинних людей зійшло в могилу - старих і молодих, дітей і ще не народжених - у лонах матерів...



У приміщенні сільської бібліотеки-філії №23 працівники бібліотеки разом із будинком культури провели захід до дня пам'яті жертв голодомору "Запали свічку пам'яті".


Ведучі закликали дітей бути не байдужим до цієї трагічної дати в історії українського народу, пам’ятати страшні випробовування, які випали на долю нашого народу та цінувати прості житейські блага, які ми сьогодні маємо.





На вшанування світлої пам'яті жертв голодомору в Україні 1932-1933 роках оголосили хвилину мовчання. Хай ця хвилина для громадян нашої незалежної держави, співвітчизників за кордоном, для всіх людей доброї волі й чистої совісті стане актом поминальним, жестом покаяння і перестороги. 




Діти з уважністю слухали розповіді ведучих та самі розповіли вірші, одним з яких є вірш "Я пам'ятаю тридцять третій" Гандзі Бондарівни, яка стала очевидцем цих подій.

Також доповненнями до заходу були численні документальні світлини, зворушливі відеоматеріали, а також книжкова виставка 
"Запали свічку пам'яті", презентовані в бібліотеці.

Фото на згадку

Немає коментарів:

Дописати коментар