вівторок, 21 квітня 2015 р.

Свято птахів

Все на землі, все треба берегти –
І птаха й звіра, і оту рослину,
Не чванься тим, що цар природи ти –
Бо врешті, ти його частинка.
Друже мій, люби життя,
Люби людей, природу,
А кривду кинь у забуття,
Як камінь в тиху воду.
                                         Б.Лепкий

«Птахи – наші друзі» - під такою назвою пройшло пізнавально-історичне досьє, підготовлене сільською бібліотекою-філією та будинком культури для учнів 4 – А класу (класовод Балан М. В.).

Діти зрозуміли мету заходу, тому зацікавлено і активно відповідали на вікторини, загадки, конкурси на уважність і логічне мислення, сподобались учням цікаві завдання, такі як: закінчити рядочок пісні, в якій згадується пташка; гра «Риба, птах, комаха».  На заході була представлена слайд – подорож, на якій учні мали можливість набути знання з побачених рубрик: «НЕЗВИЧАЙНІ ГНІЗДА», «Топ – 10 найдивовижніших птахів», «ТОП-10 НАЙКРАСИВІШИХ ПТАХІВ У СВІТІ», «Пам’ятники птахам», «10 цікавих фактів про птахів», «Годівнички та раціон птахів», «ЗНИКЛІ  ПТАХИ», «Птахи на гербах Буковини», «Книги про птахів», «Звернення птахів», «Звуки птахів». А також на завершення заходу, діти дружньо заспівали чудову пісню у вигляді караоке «Нам без птахів не прожити». Інформація мала пізнавальний, ігровий та науковий характер у вигляді презентації, відео.

На святі був присутній гість – сільський голова Шмідт Д. І., який розповів школярам випадки з свого життя по даній тематиці, підсумувавши, що потрібно берегти природу. Протягом заходу діти були особливо уважними, дисциплінованими, зацікавленими.
Фото на згадку

Немає коментарів:

Дописати коментар