пʼятниця, 17 квітня 2015 р.

Символи Христового Воскресіння

Найбільше, найурочистіше і найрадісніше свято християн - Великдень.
Це - свято над святами, радість над радощами. Як тільки задзвонять дзвони, люди в святковому вбранні рушають до церкви. Священник святить паску, писанки і все, що кожна господиня принесла до церкви.
9 квітня відбувся мастер-клас з техніки розписування великодніх яєць, випікання святкової паски за участю пані Марії та Савети, учнів  та вчителів  Кам'янської ЗОШ, працівників культури для всіх бажаючих мешканців села.
Під час майстер-класу учасники вчилися розмальовувати писанки, випікати паски у традиційному для Кам'янчан стилі та долучаться до культурних особливостей святкування Пасхи на Буковині.
Метою заходу  було розширити знання учнів та мешканців села про святкування Великодніх свят, розкрити зміст свят: Вербна неділя, Чистий четвер. Відроджувати звичаї та обряди нашого народу, примножувати його традиції. Виховувати у школярів почуття любові до свого народу.
Свято проводилося в залі, прикрашеному вишитими рушниками, гілочками верби, листівками до Великодня, у глиняних тарілках крашанки, писанки, паска. Діти одягнені в національні українські костюми.

“Український народ доти процвітатиме,
доки українські жінки розмальовуватимуть писанки”


















«Свята паска в хату, вся нечисть з хати»











Немає коментарів:

Дописати коментар