субота, 30 січня 2021 р.

«Під Крутами сльози, зітхання тяжке…»

 29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. До річниці цих подій у приміщенні бібліотеки  працівники будинку культури та бібліотеки провели годину інформації   «Під Крутами сльози, зітхання тяжке…»

Героїчна й водночас трагічна подія під Крутами знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов'язку - боронити її. Трагічна загибель Студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у                                                                                                 боротьбі за незалежну Україну.

 До уваги дітей було представлено  документальний фільм «Крути – молода кров» з серії «Україна – забута історія»  Після перегляду фільму всі присутні дійшли до висновку:  не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність , поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.
Також було представлено тематичну виставку "Пам'ятай про Крути", матеріали яких дають змогу глибше пізнати наше непросте минуле, усвідомити, якою тяжкою кров'ю, полито підвалини нашої незалежності.

      




Ми схиляємо голови перед Героями, які віддали свої життя за вільну Україну 29 січня 1918 року. Нехай пам'ять про наших Героїв буде вічною. Нехай їх подвиг стане для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.


Немає коментарів:

Дописати коментар