четвер, 3 грудня 2020 р.

"Робити добро – це велике щастя" до Міжнародного дня людей з інвалідністю

"Кожна людина свою доброту виявляє і словом, і ділом. Мудре і добре слово дає радість, нерозумне і зле, необдумане і нетактовне - приносить біду" - так говорив великий письменник Василь Сухомлинський

 

       Міжнародний день людей з інвалідністю – встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 14 жовтня 1992 року і відзначається щорічно 3 грудня.
    Проведення цього дня спрямоване на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, та переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті.
    Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. 
    Працівники Бібліотеки-філії №23 спільно з працівниками Будинку культури провели бесіду на тему: "Робити добро – це велике щастя". 
    Надали коротку інформацію про тих людей, які потребують допомоги. Зупинилися на таких важливих чеснотах як: милосердя, добро, співчутливість, підтримка, щастя. Цікавою для дітей була легенда "Про Янгола Доброти".
     Діти зрозуміли, що доброта, людяність, порядність - це ті риси характеру, якими повинна володіти кожна людина, і якщо намагатися бути таким, то й проживеш щасливе життя.



Немає коментарів:

Дописати коментар