четвер, 27 червня 2019 р.

"Конституція країни - символ незалежності держави"

28 червня 1996 року Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, прийняла Основний Закон України - Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної  демократичної держави.

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Вистраждавши, виборовши собі волю, Україна має тепер свою державну мову, свої державні символи, які уособлюють її історію, її сутність.

У приміщенні сільської бібліотеки-філії №23 працівники бібліотеки разом із будинком культури провели захід до дня Конституції: "Конституція країни - символ незалежності держави". Ведучі свята розповіли дітям про прийняття першої Конституції, про те як «народжуються» закони; пояснили, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною.




Діти познайомились з цікавими фактами з історії Конституції України та її розділом «Права та обов’язки людини і громадянина».

Немає коментарів:

Дописати коментар