пʼятниця, 16 березня 2018 р.

"Людина починається з добра"

                                                                   Творіть добро і лихо не спочине.
                                                                  Творіть добро, бо має бути так —
                                                                 Якщо ти добра від душі людина —
                                                             Добро добром повернеться хоч як...
    День спонтанного прояву доброти — це привід згадати про справжні цінності нашого життя і про те, що доброта здатна зцілити від душевних мук і недуг кожного, хто її виявляє. Тому проявляти добрі наміри у всіх своїх діях повинна постаратися кожна людина! Гарні справи, то приємно, а ще приємніше їх робити. Люди з  світлими серцями та думками вірять в перемогу ДОБРА і  своєї ГІДНОСТІ!
Є красива легенда, що коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до дитинки янгола-охоронця. Уві сні янгол цілує дитя тричі: у чоло — аби воно зростало розумним; у личко — щоб було красивим, у серце — аби здоров'я, любов та доброта поселилися у його тілі і душі. А наскільки збережеться у серці доброта впродовж життя, залежить від кожного з нас... 
Метою заходу було виховати  в дітей почуття любові, милосердя, доброти до людей, поваги до старших, розуміння своєї причетності до всіх подій, які відбуваються у житті. Допомогти дітям осягнути, що значить бути добрим, що лежить в основі доброти, доброго вчинку, славлячи добро в людині, її справах і ставленні до інших, розвивати в них бажання робити добро, формувати в підростаючого покоління моральні чесноти, шляхетність, почуття милосердя.
За ініціативою благодійних організацій з усього світу 17 лютого відзначається День спонтанного прояву доброти. Напередодні цього дня працівниками бібліотеки-філії №23 та будинком культури с. Кам'янка була проведена година доброти «Людина починається з добра». Під час заходу на прикладах змісту казок, віршів, прислів'їв, приказок та оповідань до свідомості дітей намагалися донести, що доброта – найкраща риса характеру людини. Діти разом вивчили правила доброти, правила чесності, правила ввічливості,  виконали пісню «Хай добро вам сіється». 
Вірш "Добрим бути просто чи не просто"
Гра "Якщо людина добра"




Вірш "Людина починається з добра"
Інсценівка. Тато дає пораду синові
Вірш "На доброті існує світ"
зачитала "Заповіт добра"




Притча "Чотири свічки"



Кожен бажаючий підійшов до дерева добра і розповів, яку добру справу він зробив, отримавши за це чарівний смайлик доброти.

Немає коментарів:

Дописати коментар