середа, 22 лютого 2017 р.

"Живи вкраїнське слово, процвітай!"

Як гул столiть, як шум вiкiв,
Як бурi подих,- рiдна мова,
Вишневих нiжнiсть пелюсткiв,
Сурма походу свiтанкова,
Неволi стогiн, волi спiв,
Життя духовного основа…

М.Рильський

      22 лютого у Кам'янській ЗОШ працівники бібліотеки-філії №23 спільно з будинком культури, класним керівником Федорюк Надією Василівною та учнями 5-Б класу провели свято до міжнародного дня рідної мови "Живи вкраїнське слово,процвітай!"
         На урок були запрошені заступник директора із виховної роботи Кирстюк Юрій Семенович та вчитель української мови та літератури Зеленівська Юлія Василівна.


Ми зібралися для того, щоб провести свято, присвячене українській рідній мові. Бо це свято до душі кожному з нас. Любов до рідної мови починається ще з колиски, з маминої пісні. Бо в ній – материнська любов і ласка, світ добра, краси і справедливості. Для кожного народу дорога йому рідна мова, а нам найдорожча – українська мова. Наша мова співуча, мелодійна, багата.

"Рідна мова дорога людині, як саме життя" – говорить народна мудрість.
       Наше свято почалось зі слів класного керівника Федорюк Надії Василівни, яка розповіла про історію нашої мови, діти були дуже уважними, з зацікавленням слухали ведучих, розказували вірші та гуморески, відгадували загадки, брали участь у конкурсах, співали пісні.


Любов до рідної мови надихнула нашу юну поетесу - кам'янчанку Зеленівську Олександру до написання вірша, який вона презентувала на нашому святі.

сценка до гумерески П.Глазового "Кухлик"
Кирстюк Вікторія - молитва про мову


Фото на згадку
виставка "Мова - божий дар".

Немає коментарів:

Дописати коментар