четвер, 12 травня 2016 р.

Івану Синюку - 150

       6 травня  2016 року о 13:30 в Кам’янській бібліотеці-філії № 23 відбулася інтернет-конференція з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім. М. Івасюка через скайп за темою: «З любов’ю до природи і людини» до 150-річчя з дня народження вихідця з села Кам’янка, українського письменника  -  Івана Синюка.   
          В нашій Кам'янці Синюк народився.
          Тут і жив, виростав та творив.
          На сільські образки не скупився,
          Які в спадок для нас залишив.

          Ось і творчість його перед вами,
          Ми вивчаєм її з року в рік.
          Синюка, земляка свого знаєм,
          Не забудем його ми повік.
                                               М. Д. Сакалюк
       Захід розпочала Мінченко Тамара з міста Чернівці - педагог, українознавець, яка детально розповіла в режимі онлайн про життєвий і творчий шлях Івана Синюка. Також зазначила, що твори І. Синюка актуальні і сьогодні і їх потрібно висвітлювати учням в школі.

       Слово надавалося сільському голові, історику Івану Денисовичу Звоздецькому, журналісту - Петру Семеновичу Кирстюку, які розповіли про родинне дерево письменника та зазначили, що на честь  І. Синюка названа вулиця в селі, директору школи -  Олександру Васильовичу Карлійчуку, який добре пам’ятає коли була встановлена меморіальна дошка письменнику в школі, а Шмідт Тетяна Михайлівна – вчитель української мови та літератури розповіла про значення творчості письменника в громадсько-культурному житті кінця ХІХ-початку ХХ століття. На заході були присутні: директор Глибоцької ЦБС – Ольга Ковальчук, завідуюча методично-бібліографічним відділом ЦБС – Наталія Федорчук, бібліотекар І категорії сектору краєзнавства та народознавства ЦРБ – Наталія Кузик. З цікавістю слухали розповіді виступаючих учні 9-в класу.

      

          Талановиті  юні актори Величко Наталія (свекруха) і Лазурко Анастасія (невістка) виконали уривок із п’єси письменника «Чесна Вероня», а Воробець Віталіна прочитала
поезію   «Велика вірність».Захід був організований завідуючою бібліотекою філією №23 Світланою Баланюк. До проведення цього заходу долучились дирекція та педагоги Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів , працівники Глибоцької ЦБС.

Немає коментарів:

Дописати коментар