середа, 29 липня 2015 р.

28 липня - День Хрещення Київської Руси-України. 1000 років з дня успіння князя Володимира.

З нагоди 1000 роковин успіння святого князя Київського Володимира Великого та святкування Дня Хрещення Русі в бібліотеці відбувся урок історії «Князь Володимир: становлення державної влади в Київській Русі».  
На уроці діти ознайомилися із біографією князя Володимира та історією хрещення Руси-України.  Князь Володимир був представлений не лише як політичний діяч, але і як будівничий першого камяного храму на землях Київської Русі. Великий князь сам прийняв християнство й охрестив весь народ. Від того часу поширювалася наука й освіта, вчені-монахи почали писати вітчизняну історію. Під час правління Володимира Київська Русь стала однією з наймогутніших країн Європи. За що й прозвано було князя Володимиром Великим.

На заході були представлені тематичні книжкові виставки, презентація та відеоматеріали, які допомогли відвідувачам бібліотеки яскравіше відчути значущість подій сивої давнини. Вікторини, конкурси допомогли провести урок більш цікавим. Манрівка вглиб історії виявилася не тільки цікавою але й корисною.



Використана література:

    
  

Немає коментарів:

Дописати коментар